Maslinovo lisce, Crna bazga (zova),
Maslinovo lisce, Crna bazga (zova),

ZOVA I MASLINA KAO LIJEK: Ima jedinstvene moći protiv bronhitisa i hroničnog kašlja…

Ima jedinstvene moći…

Uz ove biljke preduhitrite viruse i infekcije!

Maslina:

Za protuvirusni učinak masline odgovorna je elenolna kiselina koja koči stvaranje transkriptaze i proteaze-enzima potrebnih nekim virusima da oštete zdrave stanice. Usporavanjem virusnog umnažanja tvari iz lista masline daju organizmu dovoljno vremena i mogućnosti da krene u napad. Tvari iz lista masline doprinose liječenju herpesa i drugih virusnih oboljenja, gripe i prehlade, gljivičnih infekcija, kroničnog umora i alergija, a djeluje čak i na virus HIV-a. Spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika, te stoga proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike.

Maslina,
Maslina,

Cvijet zove:

Zova se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Kneipp, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i temperature. Savremena znanost razjasnila je tajnu djelovanja bobica ove biljke: zova ima sposobnost onemogućiti prodor virusa u stanice te njegovo umnožavanje unutar stanice. Posebno djeluje na viruse prehlade i gripe, a dokazano je da djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Bobice zove imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa.

Crna bazga (zova),
Crna bazga (zova),

Ehinacea:

Ehinacea je najpoznatija imuno-jačajuća biljka čije tvari doprinose povećanju broja imunoloških stanica odgovornih za inaktivaciju virusa i bakterija. Dokazano je da ehinacea efikasno djeluje kod akutnih infekcija dišnih putova, uključujući gripu, prehladu, bronhitis, sinusitis, tonzilitis, upalu uha i peludnu groznicu. Najbolje je da uzmete ehinaceu kod prvih simptoma bolesti.

Ehinacea,
Ehinacea,

Crni kim:

Više od 200 modernih istraživanja potvrdila su nevjerovatno ljekovito djelovanje ove biljke. Zbog svog bogatog kemijskog sastava – sadrži više od 100 aktivnih sastojaka. Blagotvorno djeluje na dišni, probavni i mokraćni sustav. Jača imunitet, liječi bronhitis, kronični kašalj i emfizem. Daje odlične rezultate u liječenju alergije i astme. Djeluje kao prirodni antibiotik, koji nema štetnih posljedica, zbog toga ga možete koristiti u sezoni gripe i prehlade. Mogu ga uzimati i djeca.

Crni kim,
Crni kim,

Sve navedene biljke mogu jednostavno da se koriste i pripremaju kao i svaki drugi čaj (oko 100g suhog lišća biljke na 200ml ključale vode).

Izvor: SB