Limun,
Limun,

ZNATE LI DA JE KORA NAJLJEKOVITIJI DIO LIMUNA: A smrznuti limun je njegova najzdravija varijanta…

Zamrznite limun…

Jedna od najzdravijih voćki na svijetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima. Limun je odličan za detoksikaciju tijela, zbog čega mnogi vole da ispijanje limunade ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća. Najbolja varijanta je smrznuti limun i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća. Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela.

Limun,
Limun,

Neki od najznačajnijih benefita limuna:

– Spriječava astmu

– Jača imunitet

– Bori se protiv upale

– Detoksikuje jetru i bubrege

– Reguliše krvni pritisak

– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije

Limun,
Limun,

Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi loše ćelije koje se odnose na bolesti debelog crijeva, pluća i dojki. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo loše ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.

Najzdraviji način primjene:

Ljekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom.

Limun,
Limun,

Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici. Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta.

Izvor: LijekizPrirode