Informativni portal za dijasporu

ZATRESAO ČITAVU SRBIJU: „Srpski banditi i huligani napali su konzulat Kosova – Zaostala politika Srbije koja još uvijek…“

Ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli optužio je srpske bandite i huligane za napad na konzulat Kosova u Kopenhagenu, prenio je portal Kossev.

Pozivajući se na prištinski dnevnik Koha, Kossev je prenoo da je Pacoli na Facebooku naveo da se napad dogodio rano jutros i da je tom prilikom oštećen amblem države Kosovo.

– Danas, u ranim jutarnjim satima, konzulat Republike Kosovo napadnut je u Kopenhagenu, a srpski banditi i huligani oštetili su državni grb Kosova. Osuđujemo ovaj kukavički čin koji krši Bečku konvenciju i sigurnost diplomatskih i konzularnih prostorija – napisao je Pacoli.

Navodeći kako Kosovo surađuje sa danskim vlastima kako bi oni koji su odgovorni za to bili privedeni pred lice pravde, Pacoli je ocijenio da takvi napadi pokazuju samo frustraciju zaostale politike Srbije koja još uvijek neće da shvati da na Zapadnom Balkanu 11 godina postoji jedna nezavisna država koja se zove Republika Kosovo.

– Oštro osuđujemo srpsku propagandu i agresivnu kampanju Srbije protiv Republike Kosovo -naveo je ministar.

U incidentu je oštećen i grb ambasade Albanije u Kopenhagenu, koja dijeli objekat sa kosovskim konzulatom.

Loading..

Comments are closed.