Amerika,
Amerika,

VUČIĆEV TABLOID PROGNOZIRA: “Ameriku čeka krah dolara – Građanski rat i raspad zemlje” (VIDEO)

Pozvajući se na ruskog akademika i futurologa, prof. dr Igora Nikolajeviča Panarina, Informer piše da jeizvjestan krah dolara i raspad SAD- u graađanskom ratu.

Ja sam – objašnjava Panarin – o raspadu i iščeznuću SAD prvi put progovorio 9. septembra 1998. godine! Te godine je u Lincu održana međunarodna konferencija pod nazivom „Informacioni rat“. Ja sam na tom skupu, među 400 učesnika, od kojih su 150 bili Amerikanci, bio jedini predstavnik Rusije.

Pred takvim auditorijumom ne samo da sam izgovorio svoju prognozu, nego sam još na video-bimu pokazao kako se SAD raspadaju na šest dijelova! Neke njemačke kolege su snimile taj trenutak, prenosi Informer riječi ruskog futurloga.

Panarin, osvećući se na veliki vanjski dug Amerike, smatra da bi u SAD došlo do pravog kolapsa kad bi se Rusija i Kina u svojoj međunarodnoj trgovini odrekle dolara. Njima pridodaje i Japan. On priznaje da te tri zemlje nisu zainteresirane da SAD bankrotiraju, ali odmah naglašava: zasad!

-Situacija se kardinalno izmojenila i zato što je svjetska ekonomska kriza Kini i Japanu omogućila da, u suštini, postanu regulatori globalnih finansijskih tržišta, tvri Rus pa ukazuje:

– Te 1998. izneo sam hipotezu da bi Vašingtonsko-njujorška zona, gdje je skoncentrisana finansijska elita atlantske obale, bila jedan od onih šest dijelova na koje će se SAD raspasti. I, znate li šta je zanimljivo: jedan od evropskih analitičara, reagujući na moj nastup u Lincu, izašao je sa prijedlogom da ta zona uđe u sastav Evropske unije!

Kako ja vidim bližu budućnost, Teksas i Kalifornija bi bili nezavisne države, dok bi se jugozapad SAD pod protektoratom Meksika. Mada, mnogo je realnije da te američke države sa Meksikom budu povezane međudržavnim vezama kakve postoje između bivših sovjetskih republika.

Dr Panarin prognozira da će cijela Južna Amerika, zajedno sa Meksikom i njegovim „protektoratom“, u dogledno vrijeme imati zajedničku valutu koja će se zvati bolivar.

Procjenjuje da bi monetarna unija u perspektivi – sa zlatnim dinarom kao novcem svih – mogla približiti Iran i Indiju i sve države između njih i oko njih. A da zona ruske rublje neće biti samo bivša teritorija SSSR nego i Istočna Evropa. To jest: da će Poljska, Češka i Slovačka imati interesa da prigrle rublju.

– To će biti izbor samih Poljaka, koji se sada u interesu nekih američkih krugova bave antiruskom propagandom, ukoliko Moskva odluči da njihov krompir i meso kupuje isključivo u rubljama. A šta će im drugo ostati kad su prezaduženi iako im je 1991. bila otpisana polovina spoljnjeg duga, prenpsi Informer rječi ruskog futurologa.

-Uostalom, sve ozbiljne zemlje uveliko se spremaju, ako ne još za raspad SAD, ono sigurno za krah dolara kao svetske valute. A u samoj Americi rušenje dolara izazvaće građanski rat ili bar masovne nerede… Moguće je da sve uopšte neće početi pucnjavom. Pretpostavljam da će sve krenuti od toga što će bogata Kalifornija i Teksas prestati da daju pare budžetu SAD, tvrdi Dr Panarin.