Aleksandar Vucic, Angela Merkel, Joe Biden,
Aleksandar Vucic, Angela Merkel, Joe Biden,

VUČIĆEV REŽIM ŠOKIRAN – BEOGRADSKI MEDIJI GRME: “Počinje ofanziva na Republiku Srpsku – Predvodit će je evropska sila, a pomagat će joj Biden…”

Robusna polika međunarodne zajedice u BiH…

Intervju visokog predstavnika Valentina Inzka koji je dao za Federalnu televiziju i u kojoj je istakao da se “može očekivati jače angažiranje međunarodne zajednice na sređivanju stanja” u BiH izazvao je niz reakcija u Srbiji.

Tako danas srbijanski tabloid “Alo”, blizak režimu Aleksandra Vučića, donosi tekst aramantnog naslova “INCKO POTVRDIO! Misija – uništiti Srbe! Počinje ofanziva na Republiku Srpsku, predvodiće je evropska sila a pomagaće joj Bajden!”

“Alo” ponavlja stav Inzka da se može očekivati jače angažovanje međunarodne zajednice na sređivanju stanja”, te dodaju da je najavio kako će posebnu ulogu u tome imati Njemačka.

SRBIJA,
SRBIJA,

“Alo” podsjeća i na najave da će Christian Schmidt biti novi visoki predstavnik u BiH, te postavljaju pitanje “Da li će Srbi moći da se odupru napadima Nemačke i Bajdena?”, naglašavajući stav Inzkoa da je potrebna robusna polika međunarodne zajedice u BiH.

SB