Aleksandar Vucic,
Aleksandar Vucic,

VUČIĆ UHVAĆEN: Kune se da nije spominjao veliku Srbiju u Glini 1995 – Dobro pogledajte, sve je slagao… (VIDEO)

Optužio novinara…

Već dva puta uhvaćen u laži!!

„Izmislili ste to za veliku Srbiju, to u tom govoru nema u Glini, slučajno, nema ga“, izjavio je Aleksandar Vučić prilikom posjete Hrvatskoj u februaru 2018. godine.

Tokom drugog dana posjete Hrvatskoj, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je mjesto Vrginmost, gdje je istaknuo da Srbi i Hrvati imaju različito shvatanje prošlosti, ali da to ne znači da ne treba da sarađuju.

Na pitanje novinara da li govor koji je održao 1995. u Glini, opštini blizu Vrginmosta, opterećuje odnose Srbije i Hrvatske i misli li i danas da Glina nije Hrvatska, Vučić je odgovorio da on nema “potrebu da se dodvorava” i optužio novinara N1 da je izmislio spominjanje velike Srbije u tom obraćanju građanima prije skoro 13 godina.

No, govoreći o programu državne televizije Srbije, Aleksandar Vučić, tada generalni sekretar Srpske radikalne stranke, rekao je 20. marta 1995. u Glini sljedeće:

„Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj… Ali, neće moći! Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska.

Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće!”

Ali, ovo nije prvi put da Vučić pokušava da ospori svoju vezanost za projekt velike Srbije. Naime, ubrzo nakon što je iz SRS-a prešao u SNS, negirao je da je ikada govorio da su granice srpskih zemalja na liniji Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica.

Ipak, odmah se pojavio snimak iz 2000. koji ga je “podsjetio” da je upravo on isticao tu graničnu liniju velike Srbije.

Iako Vučić pokušava da pobjegne od svoje “ružne prošlosti”, laganje mu neće pomoći u toj namjeri.

SB