Vojin Mijatovic, Drasko Stanivukovic,
Vojin Mijatovic, Drasko Stanivukovic,

VOJIN MIJATOVIĆ SE NE ŠALI: Ponovo traži da Draško Stanivuković na zgradu Gradske uprave postavi zastavu BiH i poručuje mu ovo…

Negiranje države Bosne i Hercegovine…

Gradonačelnik ima ispred sebe četiri godine pa ćemo da vidimo. Brzo će splasnuti ove populističke početne priče i moraćemo da se susretnemo sa realnošću.

Smatram da sam postavio sasvim legitimno i normalno pitanje novoizabranom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, komentarišući pitanje postavljanja zastave BiH ispred zgrade Gradske uprave u Banjaluci.

Naglašava da je Banjaluka drugi grad po veličini u BiH, a poznata je politika SNSD do sada, kako kaže, a to je negiranje države Bosne i Hercegovine.

– Smatram da Draško Stanivuković, kao novoizabrani gradonačelnik ima progresivniju i legitimniju politiku i da će se držati Ustava zemlje u kojoj živi.

Negdje sam pročitao da je odgovorio da će zastava Bosne i Hercegovine biti istaknuta kada ja pobijedim za gradonačelnika, što predstavlja, nažalost, klasičan politikanski odgovor, a pogotovo sa stanovišta da smo i mi kao SDP BiH učestvovali sa 2.100 glasova u njegovoj pobjedi, te nismo htjeli ići sa kandidatom za gradonačelnika bez obzira što smo bili svjesni da ni blizu ne možemo pobijediti za tu poziciju – kaže Mijatović.

Dodaje da su donijeli odluku da ne idu sa kandidatom jer treći kandidat bi sigurno odnio dio glasova.

– Dali smo mu podršku kao mladom čovjeku koji može da otvori Banjaluku i može da pobijedi Igora Radojičića. Eto dogodilo se, pobijedio je, ja mu zaista želim sreću u radu, ali kao što ni SNSD i Radojičića nisam amnestirao od javnih pitanja, neću ni njega.

Vojin Mijatovic,
Vojin Mijatovic,

Moji politički stavovi su vrlo jasni, oni su u skladu sa Ustavom ove države, Ustavom koji podjednako važi za sve i mene i Draška i sve građane ove države. Kvazi nacionalni populizam ne praštam nikome pa neću ni njemu – rekao je Mijatović za za Federalnu.

Dodaje da je vrijeme ispred nas, pa će svi vidjeti ima li rezultata ili će se u Banjaluci hraniti „rijaliti politikom zasnovanoj na kvazi nacionalnim pitanjima“.

– Gradonačelnik ima ispred sebe četiri godine pa ćemo da vidimo. Brzo će splasnuti ove populističke početne priče i moraćemo da se susretnemo sa realnošću.

Budžet Grada je katastrofalan, kriminal i korupcija odavno caruju Gradskom upravom, privreda je u katastrofalnom stanju, sport, kultura su na ivici opstanka u Banjaluci. Gradonačelnik nema skupštinsku većinu to je već svima jasno, kako funkcionirati u svemu tome videćemo – kaže Mijatović.

FTV/BB