Informativni portal za dijasporu

SADA JE SVE JASNO – STAO U ODBRANU ČOVIĆA: “Komšić neka se brine o svojoj zemlji i neka se potrudi…”


“Komšić i Džaferović krše Ustav…”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje BiH u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, on je hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je izabran bošnjačkim glasovima, poručio da se brine o svojoj zemlji, a ne o Srbiji.


Reagujući na Komšićevu izjavu da se iza susreta Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kriju neki drugi motivi, a ne evropska perspektiva, Vulin je ocijenio da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima.

“Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gde SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH”, izjavio je Vulin.

On je dodao da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i prijeti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani bez njihove volje.

“Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsjednika. Daleko je njemu Beograd”, izjavio je Vulin a saopštilo Ministarsvo odbrane.

SB


Comments are closed.