Informativni portal za dijasporu

NISAM JA ZA OVAJ SVIJET: Svijet bez duše i nekih čudnih ljudi – Nisam ja za ovaj svijet u kojem osmijeh se vaga

Nisam ja za ovaj svijet u kojem osmijeh se vaga….

Nisam ja za ovaj svijet. Svijet bez boja. Svijet bez duše i nekih čudnih ljudi. Nisam ja za ovaj svijet u kojem osmijeh se vaga, u kojem se iza njega traže neki motivi. Nisam ja za ovaj svijet, ne nisam.

Advertisements

Tijesno mi je i čudan vez obmotava se oko vrata. Nisam nikako za ovaj svijet. Svijet hladnoće, lelujavih sjenki što prolaze u obrisima koji liče na ljude. Ne, nisam za ovaj svijet.

Advertisements
djeca,
djeca,

Tamno je i sve mračnije, neiskreno, dvolično, superiorno i egoistično. Ne, ne može ovo biti moj svijet. Svijet u kojem sve lagane stvari se izdižu u orkane. Svijet gdje nježnost se pripisuje budalama a najdobrodušniji osmijeh poremećajima.

Svijet u kojem glumci vladaju sa svojim maskama super moćnih, jakih i neustrašivih. Svijet u kojem je interes i koristoljublje jedini pokretač i smisao za potrošeni dan. Svijet u kojem ljubaznost, naklonost i nesebičnost bez ikakvog motiva smatra se ludost koja se analizira do beskraja.

Nisam…zaista nisam za ovaj svijet. Ne znam ima li neko da jeste ali ja nisam.

Naizgled se čini da je tako, ne znam možda griješim. Svijet je čudan, možda zato što ga drugačije gledam od ostalih……ili mi se pak samo čini.

e-dijaspora.info

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Comments are closed.