Informativni portal za dijasporu

NIJE MOGAO BEZ SREBRENICE I SARAJEVA: Pogledajte samo šta je Milorad Dodik rekao o Beogradu i Banjoj Luci… (VIDEO)


Vjerovali ili ne…

“Krajiška ljepotica se gradi u kontinuitetu. Pogledajte samo kako danas izgleda Banjaluka, koja je poslije Beograda najperspektivniji i najbolji srpski grad”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, gostujući na RTRS-u.

– Tu je nova “Toplana”, potom rekonstrukcija UKC-a Republike Srpske, pa zaobilaznice oko grada. Ovo je sada moderan grad, metropola sa svim elementima za dobar život – naglasio je Dodik.


Napomenuo je da je Srbija uložila i u Srebrenicu oko pet miliona eura.

– I to se vidi na svakom koraku. Srebrenica izgleda ljepše i bolje. Sada nek’ se zapitaju gdje je završio silni novac od donacija koji je bio namijenjen tom kraju – rekao je Dodik.

On se posebno osvrnuo na izvanrednu saradnju sa Srbijom.

– Dogovorili smo da obilježavamo zajednički važne datume, a takvih je šest. Imamo i Dan zastave 15. septembra i to je zajednički državni praznik Srbije i Republike Srpske, i od sledeće godine to će biti neradni dan u Srpskoj – istaknuo je Dodik.

Naglasio je da je saradnja u oba pravca.

– Srbija stoj iza nas, ali i mi stojimo iza Srbije. I to je srpsko jedinstvo, mi smo jedan narod. Najljepše se osjećam kad odem u Beograd, dok se u Sarajevu samo okrećem.

Političko Sarajevo je odraslo na percepciji “Što slabija Srbija, to je bolje nama”. Nažalost po njih, to su prošla vremena – naglasio je Dodik.

RTRS/BB


Comments are closed.