Informativni portal za dijasporu

LJUBAV SE NE MOŽE SAKRITI: Tada se samo smješiš i sve ti je divno…

“Ja se ne bojim pitati Almu hoće li mi biti cura…”

Ljubav je kad me mama ujutru probudi a ja odmah pomislim na Almu. I onda mi se nešto okrene u stomaku i vrti. Na boli me nego kao da nešto hoda ovuda i ovuda pa dođe do grla. Onda jako teško dišeš slično kao kada si prehlađen.

Advertisements

Mirza kaže da je to zbog srca jer kad nekog voliš on se zavuče i stanuje u srcu. On kaže da te prvo mora pogoditi jedna nevidljiva strelica koja malkice zaboli i onda ti bude sve lijepo.

Advertisements

Ljubav se ne može sakriti. Tada se samo smješiš i sve ti je divno. Ja kada vidim Almu oznoje mi se dlanovi. I bude mi vruće po cijelom tijelu. U glavi mi bude kao da sam dobio sunčanicu, ko onog ljeta na moru.

Oznoji mi se čelo a pred očima sve duple slike. I tada vjerovatno ta strelica se mrdne i nestane ti daha. Alma zna da mi se sviđa i zato mi se stalno smije.

Ja se ne bojim pitati Almu hoće li mi biti cura.

djeca,
djeca,

Mislim da se i ja njoj sviđam. Kad me pogleda trepavice joj brzo idu gore dolje i zacrvene se obrazi. Jedino se bojim ako bude htjela da je poljubim. Mirza je rekao da kad se prvi put poljubiš padneš u nesvijest i to može trajati pola sata.

Sa tim se nije igrati jer možeš se udariti pri padu. Mirza kaže da se na sjevernom polu ljudi najviše ljube. Tamo je hladno i grijanje skupo. Tetak Rasim mi je rekao kad dođe vrijeme da će mi pokazati kako se vježba ljubljenje. Spominjao je fildžan i kliker. Nisam ga dobro razumio a još je rano da ga pitam.

O ljubavi ne treba puno razmišljati jer te može zaboliti glava. Mog tatu često boli glava. On tad obično sjedi u kuhinji i čita novine, a mama u dnevnom boravku. Moja mama najviše voli mog tatu. Uvijek mu da oba batka a sebi uzme krilca.

Mislim da sam se zaljubio!!

e-dijaspora.info

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Comments are closed.