Informativni portal za dijasporu

AMERIKA PIŠE NOVU HISTORIJU: Joe Biden donio odluku koja će ući u historiju…


Prvi put u historiji da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama…

Više savjetnice iz kampanje, Karine Jean Pierre i Ashley Etienne, dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden u nedjelju je ključnom osoblju svoje kampanje povjerio vodstvo ženskog komunikacijskog tima te Jen Psaki, bivšu glasnogovornicu iz vremena Baracka Obame, imenovao predstavnicom za medije Bijele kuće, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield direktoricom komunikacija, prenosi Hina pisanje Reutersa.


Jen Psaki (41) obnašala je više funkcija, a između ostalog je bila direktorica komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Baraka Obame i Joea Bidena.

Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a Elizabeth Alexander, bivša predstavnica za medije za vrijeme Bidenovog potpredsjedničkog mandata, bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

“Najraznolikiji tim u historiji”

“Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Te kvalificirane i iskusne komunikatorice donose različite perspektive u svom radu.

A zajednički su posvećene boljoj izgradnji ove zemlje”, rekao je Biden te dodao da će to biti prvi put u historiji da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama.

Više savjetnice iz kampanje, Karine Jean Pierre i Ashley Etienne, dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Psaki je na Twitteru napisala da je komunikacijski tim “najraznolikiji tim u historiji, a također je to i šest mama male djece”

I u komunikacijskom timu Donalda Trumpa također je bilo nekoliko žena, uključujući predstavnicu za medije Kayleigh McEnany i direktoricu komunikacija Bijele kuće Alyssu Farah.

Hina/Reuters


Comments are closed.