Informativni portal za dijasporu

VIDEO S LICA MJESTA – KRVAVA JUTARNJA DRAMA U AMERICI: Ranjeno čak 6 policajaca! (VIDEO)

Muškarac koji je sinoć u pucnjavi ranio šest policajaca u Philadelphiji je uhapšen, javlja BBC.

Identifikovan je kao Maurice Hill, a do razmjene vatre i okršaja sa policijom je došlo jučer nakon što je policija imala nalog za pretres objekta u mjestu Nicetown. Hill je tom prilikom otvorio vatru na policiju.

SWAT, elitna postrojba američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je policija u srijedu.

Napadač se zabarikadirao u kuću, a policija ga je pozvala da se preda.

SWAT tim također je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhitila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija.

SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce koji su uručivali naloge za uhićenja radi droge u sjevernoj Philadelphiji.

“Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra”, rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

“Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka”, rekao je Ross.

Advertisements
Loading..
Advertisements

Comments are closed.