Informativni portal za dijasporu

VELIKA POMOĆ TURSKOG NARODA: Evo šta je na sarajevski aerodrom upravo dopremljeno iz Turske…

VELIKA POMOĆ TURSKOG NARODA !!

Pomoć naroda Republike Turske dopremljena je danas na sarajevski aerodrom kao humanitarna pomoć Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Advertisements

Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočarama. Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporediće ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći najpotrebitijim institucijama i organizacijama.

– U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega moramo zaštiti naše osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije koji su u velikoj potrebi.

Turska i Bosna i Hercegovina oduvijek su imali dobre odnose, više od prijateljskih i jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova saradnja traje, i evo u kriznoj situaciji uvijek se pokažu prijatelji, zato hvala od srca turskom narodu.

Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse ova vrsta podrške je od ogromnog značaja – rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Lazić je istakao zahvalnost svim kolegama, uposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća. Također je još jednom apeliramo da svi pokažemo odgovornost, i ostanemo kući.

SB

Advertisements
Advertisements
Loading..

Comments are closed.