Paradajz,
Paradajz,

SPRJEČAVAJU NAJOPASNIJE BOLESTI: Ako već niste, onda što prije počnite da ih jedete…

Ovo sigurno niste znali…

Ove namirnice možete kupiti u bilo kom supermarketu, a mogu nas sačuvati od različitih vrsta pa i najopasnijih bolesti.

1. Avokado

Glavni sastojak avokada je glutation koji snažno djeluje u borbi protiv radikala različitih bolesti koje okupiraju cijelo tijelo i spriječava da tijelo upija masti.

Avokado,
Avokado,

2. Brokoli

Brokoli je koristan u borbi protiv bolesti debelog crijeva. Zeleno povrće oslobađa jedinstveno sredstvo za borbu protiv bolesti koji pretvara produktivni estrogen i estrogen, koji će smanjiti rizik od mnogih bolesti.

Brokoli,
Brokoli,

3. Šargarepa

Odlična je u borbi protiv bolesti dojki, bešike, jezika, pluća, stomaka i prostate.

Sargarepa,
Sargarepa,

4. Čili

Ljekari kažu da ove vrste paprika čine čuda u borbi protiv mnogih bolesti. Iako najverovatnije mislite da vaše tijelo gori kada pojedete samo jednu papriku, one su jako zdrave.

Paprika, Cili,
Paprika, Cili,

5. Kelj, karfiol, prokelj i kupus

Ovo povrće je izuzetno korisna u borbi protiv mnogih vrsta bolesti cijelog organizma, a posebno protiv bolesti prostate. Takođe srječavaju da se neka bolest u organizmu širi, ukoliko je već imate.

Kiseli kupus,
Kiseli kupus,

6. Smokve

Ovo slatko voće može vam sačuvati život. Japanski istraživači otkrili su da smokva sadrži benzaldehid koji smanjuje rizik od najopasnijih bolesti.

Smokve,
Smokve,

7. Bijeli luk

Ova biljka je odlična za ojačavanje imuniteta, tako što spriječava širenje bolesti jer će se tijelo sa jačim imunitetom efikasnije boriti sa mnogim bolestima. Ovu namirnicu svaki bolesnik mora unositi.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

8. Grejpfrut

Poznat je kao odlična namirnica za prečišćavanje organizma, zahvaljujući svojoj kiselosti. Takođe je odličan u borbi protiv ženskih bolesti.

Grejpfrut,
Grejpfrut,

9. Crno grožđe

Jedno od najefikasnijeg voća u borbi protiv mnogih bolesti ljudskog organizma. Ovo sočno voće je još jedna namirnica koju svaki bolesnik bi trebao konzumirati.

Grozde,
Grozde,

10. Pečurke

Lektin koji pečurke sadrže opkoliće skoro svaku bolest i spriječiti njeno širenje na druge dijelove tijela. Možete ih spremati u kombinaciji sa bijelim lukom i vidjećete koliko ćete se bolje osjećati.

Pecurke,
Pecurke,

11. Limun i narandže

Limun i pomorandže stimulišu limfocite u borbi protiv neke bolesti. Iscjedite limun ili narandže i zdravo započnite dan.

Limun,
Limun,

12. Čajevi

Jeste li znali da čaj igra važnu ulogu u borbi protiv mnogih bolesti u organizmu. On zapravo djeluje kao čuvar zdravlja i usporova rast i širenje bolesti u organizmu.

Zeleni caj,
Zeleni caj,

13. Koštunjavo voće

Koštunjavo voće je odlično, posebno u borbi protiv bolesti prostate.

Orah,
Orah,

14. Paradajz

Paradajz ne samo da se bori protiv recimo prehlade i gripe, već i iscjeljuje oštećene ćelije zahvaljući vitaminu C.

Paradajz,
Paradajz,

Izvor: fokuzz