SKANDALOZNA IZJAVA DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: Banjaluka će opet biti ćirilična – “Natpisi javnih preduzeća biće na našem pismu…”

Počelo je…

Kao gradonačelnik donio sam još jedan Orden povodom naše ćirilice, a to je da od danas svi službeni digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu našim pismom, kazao je Stanivuković

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banjaluke, objavio je na svom Facebook profilu da će Banja Luka “ponovo biti ćirilična”.

– Banjaluka će opet biti ćirilična. Drveni abecedni panel, kao simbol moje velike želje da u što većem broju sačuvamo naše pismo, donirao sam danas predsjedniku humanitarne udruge ” Baštionik ” Predragu Adamoviću.

Kao gradonačelnik donio sam još jedan Orden povodom naše ćirilice, a to je da od danas svi službeni digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj, napisao je Stanivuković.

Kazao je i da će njegovo očuvanje kao gradonačelnika Banjaluke biti “cijela strategija i smjernica koju će definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice i rada na važnom projektu, kako bi što više javnih ustanova ili preduzeća moglo njegovati pismo”.

– Ja ću koristiti svoje ovlasti kao gradonačelnik Banje Luke da natpisi pored imena javnih preduzeća, kao što je slučaj sa Eko Toplanom, koji su sada na latinici, istaknu ćiriličnu verziju, rekao je.

BB

About E-dijaspora