Hajducka trava, Caj,
Hajducka trava, Caj,

REGULIŠE MENSTRUALNI CIKLUS: Posebna vrsta čaja protiv neredovnog ciklusa, jakih bolova i grčeva…

Žene, ovaj čaj toplo preporučujemo…

Mnogo žena ima problem sa menstrualnim ciklusom. Uglavnom je riječ o neredovnom ciklusu ali i bolovima, grčevima, obilnim krvarenjima. Ova čajna mješavina efikasno pomaže kod takvih tegoba.

Neven,
Neven,

RECEPT:

Sastojci:

– 100g osušenog nadzemnog dijela hajdučke trave

– 100g osušenih cvjetova nevena

– 50g osušenih listova koprive

Kopriva,
Kopriva,

Priprema:

Sve sastojke izmiješajte. Dvije supene kašike mješavine prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite u poklopljenoj posudi da odstoji pet minuta. Nakon toga procijedite i sačekajte da se malo prohladi.

Hajducka trava,
Hajducka trava,

Primjena:

Čaj se pije u malim gutljajima, u toku nekoliko sati. Najbolje je konzumirati litar čaja dnevno, pola litra prijepodne i pola litra poslijepodne. U toku menstrualnog ciklusa, ako je krvarenje obilnije, ne preporučuje se konzumiranje čaja. Nakon dva mjeseca redovne konzumacije, potrebno je pauzirati dvije nedjelje, a nakon toga se nastavlja sve do željenih rezultata. Ova mješavina, sem što povoljno utiče na regulaciju menstrualnog ciklusa, smanjuje simptome PMS-a (bolne grudi, natečenost…), povećava plodnost kod žena i umanjuje tegobe koje može da prouzrokuje miom na maternici. Takođe, pomaže podizanju imuniteta i poboljšanju krvne slike. Budite zdravi!!

Izvor: zena