Limun, Persun,
Limun, Persun,

RECEPT I DETALJNA PRIPREMA: Provjeren lijek za snižavanje lošeg holesterola u krvi…

Recept i detaljna priprema…

Osim što snižava nivo loših masnoća u tijelu, ovaj čarobni napitak čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju. Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja. On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vrijeme sezone gripa i prehlade. Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije.

Limun, Persun,
Limun, Persun,

Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo i limun, vodu i malo sode bikarbone, dobićemo čudotvoran napitak koji smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi! Ovim receptom, odnosnom učunkom kombinacije limuna, peršuna i sode bikarbone čak i pojedini doktori su bili prezadovoljni.

Limun, Soda,
Limun, Soda,

RECEPT:

Sastojci:

– 1,5l vode

– 3 veze peršuna (nadzemni dio-listovi)

– 1kg limuna

– soda bikarbona

Persun,
Persun,

Priprema:

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Najbolje je da koristite organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Zatim, limun sa korom isijecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i sve to dodajte u hladnu vodu. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, dodajte malu kašičicu sode bikarbone te sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili flašu.

Primjena:

Svakodnevno pijte po 100ml ovog napitka i nećete vjerovati kojom brzinom ćete sniziti nivo holesterola u krvi. Budite zdravi!!

Izvor: LijekizPrirode