Aloa vera,
Aloa vera,

PROVJEREN RECEPT KOJI JE MNOGIMA POMOGAO: Pijte ovaj čudesni lijek jer može da oporavi vid i spriječi dalji rast dioptrije…

Recept će vas oduševiti…

Mnoge osobe imaju oslabljen vid. Kako biste ga ojačali ili sprječili dalji rast dioptrije, potrebno je da popravite neke svoje navike. Npr. vodite računa koliko vremena provodite ispred ekrana, potrudite se da ne bude previše. Također, gledajte TV sa normalne udaljenosti. Osim toga, ključno je da se zdravo hranite, pogotvo da unosite dosta vitamina A koji je potreban za jačanje vida. Ovaj vitamin se najviše nalazi u mrkvi ili šargarepi, a osim toga i u borovnicama. Možete ih jesti, ali i piti njihove sokove. Primijetit ćete znatno poboljšanje. Redovno idite na preglede kod oftalmologa. Ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite lijek za jačanje vida, a osim što će dobro djelovati na oči, poboljšat će vaše cjelokupno zdravlje. Ojačat će vam imunitet, pomoći kod probavnih tegoba, anemije, poboljšati rad mozga i još boriti se protiv kancerogenih ćelija.

Zdravlje,
Zdravlje,

RECEPT:

Sastojci:

– 500g oraha

– 300g meda

– 100g soka aloe vere

– 2 limuna

Orah,
Orah,

Priprema:

Očistite i usitnite orahe (misli se na zrelu rijezgu oraha), ogulite i iscijedite limun i pomiješajte sa ostalim sastojcima u blenderu, osim meda. Izblendajte i napravite smjesu. (možete blendati u više pokušaja ako je blender manji te svi sastojci ne mogu odma stati u blender). Na kraju, kada ste sve izblendali, mješavinu pretresite u drugu posudu te tome dodajte med. Sad ponovo sve dobro izmiješajte i to ručno, drvenom kašikom. Malo duže miješati da se med potpuno istopi. Vaš lijek je gotov!

Aloa vera,
Aloa vera,

Primjena:

Dobijeni napitak konzumirajte po jednu kašiku prije svakog obroka (2-3 puta dnevno). Čuvajte u tegli, u frižideru. Nakon nekog vremena, primjetit ćete znatno poboljšanje. Ova terapija se preporučuje i na duži vremenski period korištenja jer je jako zdrava i učinkovita. (kada potrošite smjesu napravite novu) Budite zdravi!!

Izvor: megagiga