Krompir,
Krompir,

PROTIV ŽGARAVICE I KISELINE U ŽELUCU: Sok od krompira najbolje je domaće piće koje će vam pomoći kod žgaravice…

Zauvijek riješite problem žgaravice…

Česta gorušica je najčešći simptom refluks kiseline. Ostali znakovi i simptomi uključuju regurgitaciju hrane ili kisele tečnosti, otežano gutanje, kašalj, teško disanje i bol u grudima, posebno dok ležite noću. Pokušajte da jedete manje obroke i izbjegavajte hranu koja čini da se aktivira gorušica, kao što su pržena ili masna hrana, čokolada i pepermint. Izbjegavanje alkohola i nikotina može pomoći. Evo, mi ćemo predstaviti najbolje domaće piće koje će vam pomoći da olakšate simptome žgaravice!

Jabuke,
Jabuke,

RECEPT:

Sastojci:

– 1 krompir

– 1 jabuka

Krompir,
Krompir,

Priprema:

Prvo, oljuštite krompir. Narendajte ga, a zatim procijedite sok od krompira koristeći gazu i sipajte ga u čašu. Koristite isti postupak za sok od jabuke. Navedene sokove možete najlakše napraviti tako što ćete, posebno krompir isjeći na sitne komade i izblendati, a zatim dobijenu masu što bolje procijediti kroz gazu, tako da dobijete čisti sok od krompira. Isti postupak važi i za jabuku.

Krompir,
Krompir,

Primjena:

Dobijene sokove pomiješajte zajedno i pite ovu mješavinu 2 puta dnevno. Dakle, dobijenu količinu pripreme od ovog soka od jedne jabuke i jednog krompira raspolovite na dvije jednake mjere i pijete dva puta u toku jednog dana. Za naredni dan pravite novi sok. Uvijek piti ovaj domaći sok 1 sat prije vašeg obroka. Nema ograničen tretman ove terapije što znači da ovaj sok uvijek i bez prestanka možete piti. Primijetit ćete pozitivne rezultate jako brzo! Budite zdravi!!

Izvor: pozivitno