Informativni portal za dijasporu

ŽESTOK OBRAČUN ŠPIRIĆA I BEĆIROVIĆA: Pogledajte surovi obračun u Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH


Za sve je kriv Milorad Dodik !!

Nikola Špirić, delegat u Klubu Srba kazao je da Miliorad Dodik neće biti tačka tačka dnevnog reda.

Denis Bećirović, delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH, predložio je da se na sjednici raspravlja o odluci iz RS-a da izabrani predstavnici iz RS-a ne odlučuju u institucijama BiH.

Njegov zahtjev je odbijen, a protiv su glasali Klub Hrvata (izuzev Zlatka Miletića) i Klub Srba (Mladen Bosić nije glasao).

Dakle, na ovoj tački Klub Srba je ipak odlučivao i učestvovao u radu PD PSBiH.

Na svim ostalim tačkama glaslai su protiv i sve je poslano na dodatno usaglašavanje kao što je Zakon o osnivanju depozita u bankama, izmjene Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji.

„Naš zadatak je zaštita vitalnih nacionalnih interesa. Odgovorno tvrdim da je za sva tri kluba vitalni interes očuvanje mira. Svjedoci smo da zadnjih dana predsjednik SNSD obziljno ugrožava mirovni porces u BiH.

Ne ugrožava on ni Ustavni sud BiH niti druge institucije, nego mir u BiH. Ne smijemo početi sjednicu, a da na to ne ukažemo.

Do sada se kretao put istoka i Rusije, dobro je što je krenuo prema Zapadnoj Evropi, nažalost ne ide prema Briselu, nego prema Haagu“, kazao je Bećirović

On je pedložio novu tačku dnevnog rada „Informacija o antiustavnim i antidejtonskim djelovanjima Milorada Dodika na Ustavni sud BiH s posebnim utjecajem na mir u BIH”.

„Uputio sam i prijedlog amandmanske izmjene stava 6 na način da Ustavni sud ima 12 članova“, dodao je Bećirović.

Nikola Špirić, delegat u Klubu Srba replicirao je i kazao da Miliorad Dodik neće biti tačka tačka dnevnog reda.

„Mlad čovjek s toliko mržnje neće donijeti dobro BiH. I Srbi se pitaju ovdje koliko oba druga Kluba“, kazao je Špirić.

Bećirović je kazao da je priča o mržnji podvala.

„Moj prijedlog je legitiman i imam pravo predložiti da promijenimo Ustav BIH, na način da imamo 6 sudija koje predlaže predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, da provodimo jače presude Suda za ljudska prava“, kazao je Bećirović.

Špirić je kazao da je Bećirović jedan narod stavio na stub srama, i da je očekivao da će pitati šta je problem jednog naroda.

„Mladi ste shvatiti ćete to“, kazao je Špirić.


Comments are closed.