Informativni portal za dijasporu

NOVA BRUKA U DODIKOVOM ENTITETU: “AAAA, TI SI TAJ…” – Policajac udario šakom u glavu Stefana Blagića u centru Banja Luke!


Blagić tvrdi kako je dobio udarac u predjelu potiljka neposredno nakon što je policajcu na zahtjev dao na uvid ličnu kartu.

Blagić je slučaj prijavio i unutrašnjoj kontroli MUP-a Republike Srpske, a njegov Facebook status prenosimo u cjelini.

“Poštovani,


Moje ime je Stefan (Goran) Blagić JMBG 2502991… po vokaciji sam dipomirani politikolog, a predsjednik sam UG “Restart Srpska” i novinar portala Moja Hercegovina.

Ovom prilikom želim da prijavim policijskog službenika koji je u noći 28. na 29. septembar tekuće godine vršio raciju/pretres u ugostiteljskom objektu “Galerija” u centru Banjaluke. Naime, isti me je, nakon što mi je tražio ličnu kartu, udario otvorenom šakom u predjelu potiljka. Neposredno prije toga rekao je: “Aaaaa, ti si taj!”

Kada sam tražio da mi policajac otkrije svoj identitet, on to nije htio da uradi. To nije učinio ni njegov kolega kojeg sam takođe pitao. Kolega mi je samo dobacio: “Idi odavde, ne traži probleme.”

S obzirom na činjenicu da su policijski službenici kamerom zabilježili kompletan pretres objekta, smatram da biste se lako mogli uvjeriti u ovo što sam napisao, te identifikovati nesavjesnog policijskog službenika i najstrožije ga kazniti.

Ukoliko vam je potrebna moja dalja pomoć, stojim vam na raspolaganju. Službenika mogu prepoznati, ukoliko bude bilo potrebe.

Srdačan pozdrav!

Stefan Blagić”


Comments are closed.