Informativni portal za dijasporu

NIKŠIĆU OPASNO GORI POD NOGAMA: Željko Komšić pozdravio stavove Denisa Bećirovića o zajedničkom nastupu probosanskih stranaka u Srebrenici


Ovu odluku su svi podržali….

Na svom facebook profilu član Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na stavove Denisa Bećirovića povodom potpisivanja “Potočarske deklaracije” i najave zajedničkog istupanja probosanskih stranaka na lokalnim izborima u opštini Srebrenica.

“Slažem se sa ocjenom Denisa Bećirovića da samo zajednički kandidat probosanskih opcija u Srebrenici ima šansu da pobijedi.

Također, pozdravljam i mišljenje da se svi moramo izdignuti iznad stranačkih interesa.

Oni koji za to nemaju kapaciteta nemaju šta raditi u politici”, napisao je Željko Komšić u svojoj poruci na facebook-u.

Slažem se sa ocjenom Denisa Bećirovića da samo zajednički kandidat probosanskih opcija u Srebrenici ima šansu da…

Posted by Željko Komšić on Sunday, January 12, 2020

Podsjećamo, Nermin Nikšić je ranije najavio da SDP neće biti dio probosanske koalicije u Srebrenici, te je nazvao “probošnjačkom”.

Bećirović nije želio ostati u tišini te je javno izrazio stav da se i SDP treba priključiti probosanskim strankama koje namjeravaju predložiti jednog kandidata za načelnika u Srebrenici.

Nakon što je nedavno Nikšić uskratio pravo Bećiroviću da na stranici SDP-a odgovori banjalučkom članu Vojinu Mijatoviću povodom rasprave o karakteru rata u BiH, ovo je još jedan korak u zaoštravanju sukoba između različitih struja unutar ove stranke.


Comments are closed.