Informativni portal za dijasporu

MILORAD DODIK JE MALO VIŠE POPIO NA KRSNOJ SLAVI: Ovo što je upravo izjavio prevršilo je svaku mjeru…


“Međunarodna zajednica predvođena tim kriminalcem…”

– Dešava se da Bošnjaci postaju Srbi pa se onda promovišu da zastupaju srpske pozicije.

Bosna i Hercegovina je opterećena problemima i nezadovoljstvom sva tri konstitutivna naroda, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS.

– Bošnjaci bi željeli da nema Republike Srspke i konstitutivnih naroda, da naprave neku građansku zemlju i dođu do sistema jedan čovjek jedan glas.

Mi bismo željeli, što je naša iskonska težnja još od formiranja Republike Srpske 9. januara 1992. godine da formiramo samostalnu državu, a Hrvati opet isto tako nezadovoljni svojim stanjem, a međunarodna zajednica predvođena tim kriminalcem visokim predstavnikom je još nezadovoljnija – rekao je Dodik.

Dodik kaže da su ispoštovane jasne pozicije sva tri konstitutivna naroda – kome šta pripada, ne bi se dešavalo da nema srpskih kadrova na važnim pozicijama u zajedničkim institicijama, poput Ministarstva vanjskih poslova BiH.

– Prethodni ministar, nažalost Srbin nam je ostavio veoma nepovoljnu strukturu, tako da među šest prvih mjesta u Ministarstvu koje imenuje ministar nema nijednog Srbina.

I sada imamo problem s ovim ministrom koji nije Srbin da dođemo do neke nivelacije. Vjerujem da ćemo nešto učiniti, ali gubimo mnogo vremena, već su dvije godine izgubljene – istakao je Dodik.

Samo odlučnom politikom se ovom može stati u kraj – poručuje da se neće praviti ni najmanji ustupci. Kaže da postoji mnogo opstrukcija, a osim što se kvote popunjavaju Srbima iz FBiH, dešava se da Bošnjaci postaju Srbi pa se onda promovišu da zastupaju srpske pozicije.

– Mi pokušavamo da gradimo svoje, ne želimo nikome da nanesemo bilo kakvo zlo, za nas su svi ljudi koji prihvataju Republiku Srpsku dobro došli.

Mi želimo mir na ovim prostorima, razvoj , ne stopiramo ništa. Republika Srpska ima sposobnost i uvjerenje u samu sebe da ponudi kadrove na nivou BiH koji nisu proizašli iz rata. S druge strane Bošnjaci nemaju povjerenje u sebe i svi njihovi kadrovi su ratni kadrovi – poručio je Dodik.

Komentarišući najavu CIK-a da političke partije mogu da nadgledaju štampanje glasačkih listića, Dodik nije siguran da će neko iz stranke čiji je on lider, posmatrati ovaj proces – ali poručuje da nikakve malverzacije CIK-a i način na koji je ona izabrana ne mogu da spriječe veliku pobjedu SNSD-a.

SB/BB


Comments are closed.