Informativni portal za dijasporu

ISPLIVALO ŠOKANTNO OTKRIĆE: Bakir Izetbegović prisluškuje Milorada Dodika…


Vjerujete li u ovo…

Lider SDA Bakir Izetbegović preko Osmana Mehmedagića, direktora Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) i svog bliskog suradnika, prisluškuje i prati člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, piše prorežimski tabloid Informer pozivajući se na fantomski tabloid Opcija.

Te informacije objavio je portal “Opcija”, koji tvrdi da je za tu svrhu angažovano i posebno vozilo marke BMW u vlasništvu OSA, čija je fotografija objavljena.

Sarajevski agenti navodno su primijećeni na nekoliko lokacija širom Republike Srpske, a sve rade po direktnom nalogu Mehmedagića.

“Prema povjerljivoj dokumentaciji sigunosnih službi u BiH, koja je navodno u posjedu ovog fantomskog portala, vozilo OSA za koje postoje saznanja da se koristi za praćenje i prisluškivanje zvaničnika RS više puta je primijećeno u blizini Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu, ali i na drugim lokacijama širom RS.

O tome svjedoči i fotografija automobila marke BMW, registarskih oznaka J39-E-856, koje je u vlasništvu OSA i koji se nalazio u blizini istitucija RS, u kojima kabinet ima i Milorad Dodik”, piše taj portal.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta bezbjednosti u Banja Luci Predrag Ćeranić kaže da je OSA od svog osnivanja lišena bilo kakve kontrole i da se zato dešavaju stvari poput navedenog.

– Kontrolni mehanizam postoji, ali samo na papiru. U praksi OSA radi šta hoće. Konstantna meta OSA jesu institucije RS, ponajviše Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici. Već 16 godina direktor OSA je Bošnjak, dok je Srbima namijenjena pozicija zamjenika.

Ali, Sarajevu podobni Srbi tu poziciju isključivo gledaju kao lični interes. Ipak, Dodik je veoma oprezan čovjek, naročito kada koristi sredstva za komunikaciju, tako da OSA nije uspjela da mu naudi – tvrdi Ćeranić.

SB


Comments are closed.