Informativni portal za dijasporu

DRAGAN ČOVIĆ RAZOČARAO MILORADA DODIKA: Na obilježavanje 9. januara ove godine Dragan Čović….


Pretrpio teške političke batine….

Čović je prošle godine sudjelovao na svečanoj akademiji i oblježavanju inače neustavnog dana RS-a nakon čega je pretrpio teške političke batine, osobito iz Zagreba.

Prema saznanjima “Slobodne Bosne” lider HDZ-a BiH Dragan Čović ove godine nije otišao na obilježavanje 9. januara koga u RS-u slave kao Dan republike.


Kao što je poznato, Čović je prošle godine sudjelovao na svečanoj akademiji i oblježavanju inače neustavnog dana RS-a nakon čega je pretrpio teške političke batine, osobito iz Zagreba.

Naime, prošle godine je RS odlikovala ratnog zločinca Slavka Lisicu koga je sud u Šibeniku osudio na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina.

A svečanosti odlukovanja ratnog zločinca prisustvovao je i Dragan Čović što je izazvalo neviđenu provalu bijsa u Hrvatskoj i BiH, a Draganu Čoviću nanijelo veliku političku štetu.

Prošlogodišnjem skupu je također prisustvovao ambasador Hrvatske Del Vechio koji je nakon toga ekpresno smijenjen i poslan u penziju.

Kako saznajemo, Čović je i ove godine dobio službeni poziv iz Banja Luke, no nije se usudio otići i čestitati svom prijatelju Dodiku.

Kako saznajemo, ne samo da Čović nije bio iz HDZ-a, nego niko od članova HDZ-a ne prisustvuje današnjoj svečanosti. Podsjećamo da je prošle godine uz Čovića bio i Vjekoslav Bevanda, tadašnji minisitar financija u Vijeću ministara BiH.

Inače, diplomatski kor u BiH redovno izbjegava sudjelovanje na obilježavanju 9. januara kao dana RS-a a izuzetak je samo Ruska federacija i Srbija čiji se ambasadori redovno pojavljuju na banjalučkoj manifestaciji.


Comments are closed.