Informativni portal za dijasporu

DRAGAN BURSAĆ OŠTRO ODBRUSIO VUČIĆEVOM LAJAVCU: “Vojska Srbije više nikada neće u BiH…”


A ovo mu je javno poručio Dragan Bursać!

Posljednji u nizu koji se oglasio je i Dragan Bursać, poznati kolumnista, koji je Vulinu poslao snažnu poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Nakon što je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, nastavio širiti mržnju nacionalističke velikosrbijanske politike prema Bosni i Hercegovoini, iz svih dijelova naše zemlje stižu burne reakcije.

Podsjetimo, Vulin je gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji poručio “da je vojska Srbije spremna štititi Srbe i izvan zemlje”, iako je, poglašavamo, uloga vojske svake zemlje da čuva njene granice.

“Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze.

Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu.

Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju”, kazao je Vulin, koji ni sam nije služio vojni rok, jer je bio nesposoban za vojsku.

Posljednji u nizu koji se oglasio je i Dragan Bursać, poznati kolumnista, koji je Vulinu poslao snažnu poruku, koju prenosimo u cijelosti:

“Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!” – Aleksandar Vulin

“Vojska Srbije više NIKADA neće uznemiriti svojim prisustvom niti pedalj Države Bosne i Hercegovine”- Dragan Bursać, napisao je Bursać na svom Facebook profilu.

“Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!"Aleksandar Vulin“Vojska Srbije više NIKADA neće uznemiriti svojim prisustvom niti pedalj Države Bosne i Hercegovine”Dragan Bursać

Posted by Dragan Bursać on Tuesday, April 14, 2020

SB


Comments are closed.