Informativni portal za dijasporu

DENIS BEĆIROVIĆ OTKAZAO POSLUŠNOST NIKŠIĆU: Jedini iz SDP-a došao na prijem kod Željka Komšića


Danas je “Slobodna Bosna” objavila informaciju da je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, odlučio da odbije poziv Predsjedništva BiH na svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji se večeras održava u zgradi Predsjedništva BiH.

Ovu informaciju ubrzo je potvrdio i sam Nikšić saopćenjem da je dobio poziv Predsjedništva BiH da prisustvuje svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti naše zemlje, ali se samo uredno zahvalio na pozivu.

Umjesto prisustva na prijemu u zgradi Predsjedništva BiH, vrh SDP-a predvođen predsjednikom Nikšićem danas se zaputio u Bugojno na Svečanu akademiju koju organizuje SDP.

Svečanost u Bugojnu, saznaje “Slobodna Bosna”m namjerno je tempirana tako da Nikšić ima alibi za nedolazak na svečanost u Predsjedništvu BiH kojoj je domaćin aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, te se ovaj gest može tumačiti kao svrstavanje na stranu HDZ-a u kampanji bojkotiranja člana Predsjedništva Željka Komšića.

Ipak, na ovakve postupke vrha SDP-a nije mogao pristati i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović, te je odlučio da večeras prisustvuje svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti BiH u organizaciji Predsjedništva BiH.

A što potvrđuje i fotografija Bećirevića i Komšića iz zgrade Predsjedništva BiH.

Denis Becirovic, Zeljko Komsic,
Denis Becirovic, Zeljko Komsic,

(S. B.)


Comments are closed.