Informativni portal za dijasporu

POVIJESNI DAN ZA 50 HILJADA BOŠNJAKA U DIJASPORI: Hiljade muslimana na prvoj molitvi u novoj džamiji… (VIDEO)

Pogledajte video pa podijelite dalje! (VIDEO)

Riječ je o prvom takvom objektu koji su slovenski muslimani, njih 50-ak hiljada, dobili u Sloveniji, a sagrađen je uglavnom donacijama iz islamskih zemalja.

Više hiljada muslimanskih vjernika okupilo se u petak u Ljubljani u novoizgrađenom Islamskom kulturnom centru koji su pripadnici islamske vjeroispovijesti u Sloveniji dobili nakon više desetljeća zahtjeva, a sagrađen je donacijama iz inostranstva.

U prostoru centra nalazi se i džamija u kojoj je u petak održana i prva sedmična molitva. Sekretar Islamske zajednice u Sloveniji Nevzet Porić rekao je da se na molitvi okupilo tri do četiri tisuće muškaraca i da je sve prošlo u redu.

Današnja molitva znači da se džamija u Ljubljani i službeno počela koristiti, kazao je Porić.

Upravo nam pristižu prelijepe fotografije iz Ljubljane ❤️Islamski centar Ljubljana 🕌 sjaji punim sjajem i prima prve…

Posted by Bosniakisches Kulturzentrum Dzemat Innsbruck on Friday, February 7, 2020

Islamski kulturni centar sa džamijom i 40 metara visokim minaretom te prostorijama za obrede, za vjerske službenike te razne kulturne i vjerske aktivnosti službeno će biti otvoren u junu ove godine.

Riječ je o prvom takvom objektu koji su slovenski muslimani, njih 50-ak hiljada, dobili u Sloveniji, a sagrađen je uglavnom donacijama iz islamskih zemalja.

Molitvene obrede i okupljanja vjernika za vjerske blagdane muslimani u Sloveniji do sada su održavali u privatnim prostorijama i sportskim dvoranama.

Video pogledajte ispod KLIKOM NA SLIKU !!

 

Advertisements
Loading..
Advertisements

Comments are closed.