Milorad Dodik,
Milorad Dodik,

Pogledajte kako Dodik prekida sjednicu NSRS: “Ja znam šta ti hoćeš – Čekaj, stani, dobro je” (VIDEO)

Bilo je zanimljivo i burno, a kad Mile kaže dosta je, onda je dosta…

Odlukom Kolegijuma NSRS na dnevnom redu je bila samo jedna tačka – Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaj na položaj i prava RS.

Po onome što smo do ovog trenutka mogli vidjeti jesu rasprave i prepucavanja, a Milorad Dodik je od sebe pokušao napraviti nevinašce istakvaši kako je normalno da nekada pravi greške, ali je i pozvao predstavnike opozicije da zajednički predlože sve što misle da treba i naprave jedinstvenu “Informaciju”.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik ponudio je opoziciji da u Informaciju za posebnu sjednicu Narodne skupštine ugradi sve što misli da nedostaje, uključujuči i današnje obraćanje Mirka Šarovića, Branislava Borenovića, kao i drugih lidera kao što su Nenad Stevandić i Petar Đokić.

– Kao predsjednik vladajuće partije to predlažem svom poslaničkom klubu. Dakle, da se doda ovo što ste rekli, da se takva informacija smatra integralnom za raspravu, kako bismo na bazi toga došli do jedinstva. Ni ja ne bježim od toga da je bilo grešaka, i ja sam griješio.

Nije popularno da je političar bio naivan, ali eto ja ću reći da sam imao naivnosti. Nastojali smo da izađemo iz sitaucije koja je bila teška. Ali, stvar koju smo činili bila je za dobrobit Republike Srpske od komenta kada smo uzeli vlast.

Nama danas treba jedinstvo oko visokih predstavnika. To nije i stvar mene i Šarovića, nego ovog naroda. Hoćete da vas sačekam večera do šest? Dodajte u informaciju sve ono što mislite – ponudio je Dodik.

Predstavnici opozicije su mu konstantno dobacivali i ometali ga, ali se on pokušao držati svoje teme i ignorisati ih.

Međutim, nije mogao izdržati pa je preporučio da neko od “dobacivača” stane za govornicu, a Dodik se povukao.

Iz kluba SNSD-a su zatražili pauzu od jednog sata, a prema posljednjim informacijama pauza će trajati sve do 17 sati.