Informativni portal za dijasporu

POBUNA PROTIV ČOVIĆEVIH LJUDI NA SJEVERU HERCEGOVINE: Načelnik općine Rama ne dozvoljava da se ostvari tajni plan te napravi paralelni zdravstveni sistem…

Brzinom vjetra se kroz ramski kraj proširila vijest kako uprava Elektroprivrede HZ HB priprema svoj dolazak i boravak na Ramskom jezeru.

Postavlja se pitanje zašto se to događa? Pokušava li se u Rami napraviti karantin samo za odabrane?

Advertisements

Sve nadležne službe, odnosno krizni stožeri od federalnog, kantonalnog, pa do općinskog jasni su u kontroli kretanja zbog smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusa.

Umjesto toga, priča se o kretanju veće grupe, njihovom dolasku u Motel na brani HE Rama, za njih se nabavlja hrana, sređuje grijanje, sobe…

Pomalo se uvlači i panika zbog tih „izabranih“ koji se žele izdvojiti od ostalih građana.

O cijeloj situaciji za Ramski vjesnik govorio je i predsjednik Stožera civilne zaštite Prozor-Rama Jozo Ivančević.

„Stožer civilne zaštite Prozor-Rama poduzima sve aktivnosti koje propisuju federalni i županijski krizni stožeri. Na sve moguće načine u skladu sa zakonom štitimo naše građane. Do sada se stanovnici naše općine dobro drže uputa i zapovijedi te ih svakako moram pohvaliti.

Činimo sve što je moguće da nam se ne dogodi ono što se dogodilo u bolnici u Mostaru. Jučer su me zvali brojni sugrađani, ogorčeni su i uznemireni. Svi su jedinstveni u osudi ovog pokušaja, nema stranačkih razdvajanja. Neki stanovnici Mluše najavljuju blokadu dolazaka u Motel.

Razgovarao sam s direktorom radne jedinice HE Rama te dao jasno do znanja da se takve stvari ne mogu raditi. Imamo zadaću pomoći našem narodu u ovoj borbi za puko preživljavanje i nećemo dozvoliti nikakvo preseljavanje iz drugih mjesta u našu općinu.

Nema i ne smije biti nikakvih razlikovanja, nema povlaštenih“, kazao je Ivančević.

U Prozor-Rami se nadaju da će oni koji planiraju preseljenja u taj gradić shvatiti da za to moraju dobiti određena odobrenja, te vjeruju da će biti dovoljno pameti i da neće poduzimati nikakve radnje koje nisu u interesu građana općine Prozor-Rama.

Jučer su oko 13 sati stigle namirnice i hrana u motel na brani. Osoblje je po zaduženju u nabavku išlo u Tomislavgrad. Što god kazali iz Elektroprivrede HZ HB i demantirali očigledno je da se nešto sprema.

Podsjetimo, načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević član je HDZ-a 1990, i baš kao i predsjednik te stranke Ilija Cvitanović rođeni je Ramljak.

SB

Advertisements
Advertisements
Loading..

Comments are closed.