Bijeli luk, Dumbir, Limun,
Bijeli luk, Dumbir, Limun,

PIJE SE SAMO 1 ČAŠA DNEVNO: Jako je dobar lijek za snižavanje krvnog pritiska…

Recept za pritisak…

Krvni pritisak je kao termometar za zdravlje. Visok krvni pritisak znači da vaše srce radi teže kako bi ispumpalo krv. Ovo je opasno jer može dovesti do infarkta, cerebralne tromboze ili poremećaja bubrega. Iz tog razloga je veoma bitno kontrolisati krvni pritisak.

Mnogi ga znaju još kao i milenijumski njemački recept koji miješa tri moćna sastojka: Limun, bijeli luk i đumbir.

Svaki od ovih sastojaka je izuzetno dobar za zdravlje ali njihova kombinacija čini čuda. Imamo limun koji je bogat vitaminom C. On takođe ima alkalna svojsva koja regulišu pH nivo u tijelu.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Stari njemački recept za pritisak i arterije:

RECEPT:

Sastojci:

– 4 glavice bijelog luka

– 4cm đumbira (dužina komada biljke)

– 4 komada limuna

– 2l vode

Dumbir,
Dumbir,

Priprema:

Za početak dobro operite limun i đumbir te limun sa korom isijecite na kriške, a đumbir ogulite i isijecite na male komade zbog blendanja. Zatim oljuštite bijeli luk i sipajte sve sastojke u blender. Miksujte dok ne dobijete sjedinjenu, tečnu formu. Nakon toga ovu mješavinu ulijte u lonac i zagrijte je. Zatim polako dodajte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja ostavite mješavinu da se ohladi i poslije je sipajte u flašu i stavite u frižider.

Limun,
Limun,

Primjena:

Obavezno pijte jednu čašu ovog napitka svako jutro na prazan stomak, a preporučljivo je i ispiti jednu čašu dva sata prije spavanja. Sa tim će vaše arterije biti kao nove za vrlo kratko vrijeme jer će mast koja ih zapušava nestati. Primjetićete i kako je vaš krvni pritisak regulisan i stabilizovan. Zapamtite da promućkate napitak prije nego što počnete da uživate u njegovim svojstvima. Vaš krvni pritisak vam više neće biti problem. Počnite da uzimate ovaj sirup i osjećaćete se kao novi.

Izvor: webtribune