OVO NA GLAVI LUNINOG DETETA SVI GLEDAJU: Zbog toga je imala probleme u trudnoći o kojima je ćutala… (VIDEO)

Srećni roditelji uživaju u roditeljstvu…

Rijaliti zvezda i pevačica Luna Đogani porodila se pre 4 dana i na svet donela ydravu devojčicu Miu.

Đoganijeva i njen izabranik Marko Miljković su svoju ljubav zvanično započeli u rijalitiju Zadruga i time pokazali da nije baš sve što gledamo na televiziji gluma zarad novca.

Ambojent u omu Đoganijevih dočarao je tata Marko koji je na svom kanalu stavio ceo snimak gde u društvu najbližih očekuje srećne vesti iz porodilišta, a zatim sledi i slavlje uz muziku.

Pogledajte kako je izgledala njihova proslava:

Brojni fotoreporteri i novinari su čekali ispred porodilišta Narodni front da “uhvate” bar neku informaciju o novopečenoj mami i bebi, ali bezuspešno. Posete i ulazak u porodilište su i dalje pod jakim merama zbog pandemije koronavirusa koji i dalje hara svetom.

Ipak, Luna nije časila čas već je odmah okačila sliku njene naslednice i pokazala svima malu Miu.

Ono što je mnogima “upalo u oko” pored informacije da se radi o krupnoj bebi od 4 kilograma ieste i njena bujna crna kosa. Nije retkost da se beba rodi sa kosom, ali nije ni često da novorođenče ima mnogo kose.

Odgovor na pitanje da li se deca rađaju sa kosom i kako će mama znati da li će beba biti ćelava ili “kovrdžava” leži u jedinoj “bapskoj” priči koja ima pokriće i u medicini.

Verovatno ste već čuli da će “ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi”. Pa, ovo je istina, a evo i zašto se to dešava.

Na teoriju da će se beba roditi s mnogo kosice, ako mamu u trudnoći muči gorušica, mnoge trudnice su samo odmahnule rukom, ali to je jedna od retkih „bapskih priča“ koje su stvarno naučno dokazane.

Stvarno postoji povezanost između ove dve pojave.

Gorušica je jedan od neprijatnijih pratilaca trudnoće, ponekad može biti toliko snažna da trudnica ne može da spava ni polusedeći, a kamoli u ležećem položaju. Dodatni problem je što u trudnoći ne možete da popijete ni jedan antacid koji bi zapravo mogao da vam pomogne.

Sve naravno zaboravite kad se beba rodi, ali mnoge mame se, kad prvi put vide bebu, sete da im je neko nekad u šali rekao, kad su se žalile na gorušicu, da će beba sigurno imati kosicu. Jer, u najvećem broju slučajeva – bebe čije su mame imale ovaj problem stvarno se rode s mnogo kose piše sajt Bebac.

Deluje kao da nema previše smisla? Gorušica se, naravno, stvara zato što beba pritiska unutrašnje organe mame, kakve veze kosa ima s tim?

Pa, ispostavilo se da ima. Studija sprovedena na Univerzitetu Džons Hopkins, tokom koje su praćene 64 trudnice i beleženi simptome koje osećaju, iznenadila je i naučnike.

– Suprotno našim očekivanjima, ispostavilo se da postoji povezanost između intenziteta i učestalosti gorušice tokom trudnoće i toga da li će novorođenče imati kosu ili ne – navodi se u studiji, prenosi britanski “Miror”.

– Objašnjenje leži u zajedničkom biološkom mehanizmu, zahvaljujući dualnoj funkciji hormona koji se luči tokom trudnoće. Isti hormoni koji utiču na rast bebine kose određuju i koliko će opušteni biti mišići koji zatvaraju jednjak, od čega zavisi da li će se javiti gorušica ili ne“, navodi se u studiji.

SD

About E-dijaspora