Informativni portal za dijasporu

OVO JE RASPLAKALO ČITAV SVIJET: Četvorogodišnja djevojčica vozila se s pijanim ocem koji je zaspao!

Prema pisanju lokalnih medija njezin otac se napio i zaspao, a kada se probudio njegove kćerke nije bilo.

Bjeloruskinja Yulia Moiseyenko ponovno je sa svojim roditeljima, dva desetljeća nakon što je kao četverogodišnja djevojčica nestala tijekom putovanja vlakom, objavile su vlasti.

Putujući iz Minska u istočnu Bjelorusiju 1999. godine s ocem Viktorom, Yulia je nestala. Prema pisanju lokalnih medija njezin otac se napio i zaspao, a kada se probudio njegove kćerke nije bilo.

Ona je spletom okolnosti završila na vlaku prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sjećajući se samo imena svojih roditelja, navelo je u priopćenju bjelorusko ministarstvo unutarnjih poslova.

“Problem je što me bjeloruska policija tražila samo u Bjelorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj djevojčici”, rekla je 24-godišnja Moiseyenko, a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Moiseyenko je odrasla u ruskoj udomiteljskoj obitelji. Prošli mjesec je njezin prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se bjeloruskim vlastima kako bi saznao je li riječ o Yuliji.

Moiseyenko se zatim sastala sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu. Otac je rekao da je on kriv zbog svega i zamolio je kćer za oprost.

“Živjeli smo u nadi 20 godina. Živjeli smo u nadi da ćemo je pronaći”, rekla je njezina majka Lyudmila.

(SB / Agencije)

Advertisements
Loading..
Advertisements

Comments are closed.