Celer,
Celer,

OD STOMAKA ĆE OSTATI SAMO PLOČICE: Recept slavnog homeopate koji je objavljen i na Jutjubu…

Recept je objavljen čak i na Jutjubu…

Kada je Piter Karvel na Jutjubu objavio recept i pripremu fantastičnog napitka za mršavljenje, svi su poludjeli za njim. Riječ je o receptu koji je on dobio od slavnog britanskog homeopate, a nije ni čudo što ga je u kratkom vremenskom roku pogledalo skoro dva miliona ljudi, a evo i zašto.

Celer,
Celer,

Naime, ako niste neki ljubitelj povrća, prirodni sokovi su odličan način da u svoje tijelo unesete hranljive materije. Ali, ako uz to još i iskombinujete prave namirnice, dobićete moćni napitak koji topi masne naslage sa stomaka i čisti organizam od nakupljenih toksina. Zato požurite u nabavku po namirnice i pripremite ovaj sjajan napitak.

Cvekla,
Cvekla,

RECEPT:

Sastojci:

– 1 velika cvekla

– od 2 do 3 svježe šargarepe

– od 4 do 5 štapova celera

– 1 šaka svježeg spanaća

– 1 jabuka

– 1 svježi krastavac

– 2 rotkvice (male)

– 1 korijen svježeg đubmira (veličine 1 cm)

– 1 limun

Rotkva,
Rotkva,

Priprema:

Očistite sve povrće! Jabuku i limun iscijedite u sokovniku. Zatim sve sastojke izblendajte pa dobro procijedite uz pomoć iscijeđenog soka od limuna i jabuke. Nećete pogriješiti ukoliko sve namirnice izblendate zajedno uključujući jabuku i limun. Dobijenu smjesu morate dobro, ali baš dobro procijediti.

Primjena:

Dobijeni sok je najbolje konzumirati odmah ujutro. Dakle, količina koja se dobije cijeđenjem da se odmah ujutro i popije. Oni koji su probali ovaj napitak kažu da je toliko hranljiv, da može da zamijeni multivitaminsku tabletu, pa čak i doručak.

Pogledajte prilog:

Izvor: vesti-online