Med,
Med,

MJEŠAVINA KOJA ZNAČI ŽIVOT: Ovaj lijek se preporučuje za najteže srčane blokade…

Izuzetno moćan recept…

Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome. Ove dvije namirnice su vjerovatno jedne od najzdravijih namirnica na svijetu. Limun i bijeli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom tijelu. Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija. Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga. Postoje neki lijekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem ali zašto ne biste koristili prirodna rješenja umjesto toga. Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primjer, konzumiranje više bijelog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Mešavina limuna sa bijelim lukom je savršena za čišćenje srčanih blokada:

RECEPT:

Metoda 1:

Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna

– 1 šolja soka od đumbira (isitniti đumbir i nacijediti potreban sok)

– 1 šolja soka bijelog luka (isitniti bijeli luk i nacijediti potreban sok)

– 1 šolja jabukovog sirćeta

– 3 šolje prirodnog meda

Jabukovo sirce,
Jabukovo sirce,

Priprema:

Prvo, morate pomiještati sve gore navedene sastojke osim meda i kuhati ih pola sata. Zatim, kada to obavite, treba da ostavite mješavinu da se ohladi. Kada se ohladi, treba umiješate 3 šolje prirodnog meda. Trebalo bi da ovu mješavinu premjestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Limun,
Limun,

Primjena:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smjese svako jutro, prije doručka.

RECEPT:

Metoda 2:

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade

– 30 čehnova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

– 2l vode

Dumbir,
Dumbir,

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender i izblendirajte ih. Zatim sipajte smjesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Kuhajte do ključanja i ostavite da se kuha još 5 minuta. Zatim, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se hladi, procijedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Primjena:

Treba da pijete 50ml dnevno i tako 3 sedmice za redom. Zatim bi trebalo da napravite 1 sedmicu pauzu. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50ml svaki dan i ponovo 3 sedice za redom.

Napomena:

Možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 mjeseci. Budite zdravi!!

Izvor: webtribune/net