MILORAD DODIK ODBIO ANGAŽOVANJE ORUŽANIH SNAGA NA GRANICI: Željko Komšić ga odmah jasno upozorio na sve moguće posljedice

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da Milorad Dodik preuzima eventualne posljedice priliva migranata u BiH odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici BiH.

“Odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici, Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize i eventualnog novog priliva migranata”, rekao je Komšić.

“To je potpuno neodgovorna politika prema svim građanima, pa i onim u entitetu RS.

Ukoliko situacija ekskalira možemo to pitanje ponovo staviti na dnevni red, što bi bilo u interesu svih”, poručio je Komšić.

“Ne bi bilo dobro i nema nikakvog razloga da gospodin Dodik nastavi sa politikom kontriranja.

Vjerujem da je svjestan toga i da će kao razuman čovjek sagledati okolnosti”, kazao je Komšić.

Podsjećamo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsjedništvo već odlučivalo o angažovanju Oružanih snaga BiH na granici zbog migrantske krize, da je ta inicijativa odbijena i da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

Na pitanje novinara u Istočnom Sarajevu da prokomentariše izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića i lidera SDA Bakira Izetbegovića da BiH na svoje granice treba da izvede vojsku ukoliko to učine i susjedne države zbog najezde migranata, Dodik je istakao da su to samo njihove pretpostavke i da je o tom pitanju Predsjedništvo već odlučivalo.

(N1)

About E-dijaspora