Zdravlje,
Zdravlje,

LIJEK ZA GLAVOBOLJU: Izuzetno snažan domaći lijek za jake i učestale bolove u glavi…

Bićete prezadovoljni učinkom…

Glava vas može boljeti od stresa, umora, virusne infekcije, povrede, nesanice, problema sa zubima i od još mnogo toga. U tom slučaju je svakako bolje posegnuti za prirodnim preparatom nego tabletama. Kada imate glavobolju, probajte ovaj stari narodni lijek čiji sastojci su med, bijeli luk i biber.

Crni biber,
Crni biber,

Tretmani za ublažavanje tegoba bijelim lukom sežu do starog Egipta i drevne Grčke dok je med poznat po svojim antiseptičkim svojstvima. Kombinacijom te dvije namirnice, uz dodatak bibera u zrnu, dobit ćete snažan kućni lijek koji neće ostaviti štetne posljedice na vaše tijelo kao tablete protiv bolova, otkriva portal “healthadore.com”.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Stari narodni lijek za glavobolju:

RECEPT:

Sastojci:

– 10 češnjeva bijelog luka

– 500g meda

– nekoliko zrna bibera (biber u zrnu)

Med,
Med,

Priprema:

Bijeli luk očistite, prepolovite svaki češanj i stavite u staklenu teglu, ubacite biber (3-4 zrna) pa ulijte med. Staklenku zatvorite i ostavite da stoji pet dana na sobnoj temperaturi. Nakon što je lijek ostojao, vaš lijek je gotov.

Primjena:

Uzmite jednu kašičicu svaki put kada osjetite da će vas glava početi boljeti ili vas već boli. Ovaj lijek možete uzimati i neovisno o bolovima – npr. za jačanje imuniteta. U tom slučaju uzmite jednu kašikicu ujutro i jednu navečer na prazan želudac. Također, ovaj preparat neutralizuje bakterije u tijelu, podstiče i olakšava probavu, reguliše nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Posudu, staklenku sa masom koju ste napravili čuvajta na tamnom, hladnom mjestu! Budite zdravi!!

Izvor: 24sata/healthadore