Milorad Dodik, Zeljko Komsic, Sefik Dzaferovic,
Milorad Dodik, Zeljko Komsic, Sefik Dzaferovic,

KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ POBIJEDILI DODIKA: Odluka o Kosovu neće biti objavljena u “Službenom listu”…

Mile na aparatima…

Odluka o nepriznavanju Kosova neće biti objavljena u “Službenom listu”, jer nije ni uvrštena u dnevni red niti su za takvu odluku glasali Komšić i Džaferović, što je i sam Dodik priznao nakon sjednice.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je poslije današnje sjednice da je glasao protiv priznanja nezavisnosti Kosova, a da njegove kolege Komšić i Džaferović uopće nisu glasale. Džaferović je, zapravo, bio suzdržan, dok Komšić nije želio glasati.

Bez obzira na takav ishod sjednice, Dodik se pohvalio da je BiH na današnjoj sjednici odlučila da ne prizna Kosovo.

“Danas BiH službeno ne priznaje Kosovo, danas imamo odluku da je Predsjedništvo odbilo odluku o priznanju Kosova”, rekao je Dodik.

No, stvari stoje malo drukčije. Naime, današnja odluka u vezi s Kosovom neće biti objavljena u “Službenom listu Bosne i Hercegovine”, jer naprasto nije ni usvojena.

Da bi se bilo koja odluka objavila u “Službenom listu”, mora je potpisati predsjedavajući Predsjedništva (trenutno Šefik Džaferović) uz suglasnost ostala dva člana Predsjedništva BiH.

Potpuno je jasno da Šefik Džaferović neće potpisati odluku o Kosovu niti bi se s time složio njegov kolega Željko Komšić, jer i jedan i drugi smatraju da takva odluka nije ni razmatrana u predviđenoj proceduri niti je bila uvrštena u dnevni red.

Upravo je zato Željko Komšić nakon sjednice Predsjedništva BiH slavodobitno pozvao Dodika da javnosti pokaže odluku o nepriznavanju Kosova.

SB