JOŠ JEDAN SRAMAN POSTUPAK PREDSJEDNICE HRVATSKE: Evo kako je Kolinda Grabar – Kitarović ODALA POČAST ratnom ZLOČINCU Slobodanu Praljku

Danas je na društvenoj mreži Facebook putem opcije “story” predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović odala počast presuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, koji je prije tačno dvije godine počinio samoubistvo u sudnici nakon što mu je pročitana osuđujuća presuda.

Naime, na društvenim mrežama objavila je fotografiju Slobodana Praljka koji je prije dvije godine u Haškom tribunalu presuđen kao ratni zločinac da bi odmah zatim popio otrov u sudnici i ubrzo preminuo.

Podsjetimo, Praljak je bio general Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane kojeg je na 20 godina zatvora osudio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju za zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja i teške povrede Ženevskih konvencija.

Konkretno za ubistvo, hotimično lišavanje života, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportaciju, protivpravno zatočenje civila, prisilni rad…

Praljak je presuđen u procesu protiv “hrvatske šestorke” kojom je potvrđeno da je postojao udruženi zločinački poduhvat.

About E-dijaspora