Jabukovo sirce, Hren,
Jabukovo sirce, Hren,

JABUKOVO SIRĆE I HREN: Rijedak prirodni lijek koji može da reguliše šećer u krvi…

Tretman ovog recepta traje mjesec dana…

Dijabetes je veoma česta bolest. Kako biste je spriječili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze. Ovdje ćemo vam pokazati jedan fantastičan recept koji vam može pomoći u sprječavanju dijabtesa ali i regulisanja istog kod oboljelih.

Hren,
Hren,

RECEPT:

Sastojci:

– korijen hrena (jedan čitav komad srednje veličine)

– 1 čehno bijelog luka

– 660ml piva

– 1 šolja jabukovog sirćeta

Jabukovo sirce,
Jabukovo sirce,

Priprema:

Dobro operite korijen hrena, ne treba ga guliti. Zatim, stavite u posudu sa hladnom vodom tako da hren bude potopljen. Nakon toga, dodajte i jabukovo sirće. Sve skupa neka odstoji oko 30 minuta. Nakon što je odstojalo 30 min, izvadite hren iz potopljene kombinovane vode sa sirćetom i sameljite ga ili naribajte. Uradite to isto i sa češnjakom. Zatim, pomiješajte bijeli luk i hren (nakon što ste ih naribali) i stavite u staklenu teglu sa poklopcem te sipajte pivo. Zatvorite teglu i čuvajte na tamnom mjestu 10 dana.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Primjena:

Nakon 10 dana mješavina je spremna za upotrebu. Konzumirati jednu žličicu tri puta dnevno u prva dva dana. Onda možete konzumirati jednu kašiku tri puta dnevno za naredne dane. Čitav tretman traje mjesec dana. Nakon završenog tretmana osjetit ćete velike promjene na vašem organizmu. Budite zdravi!!

Izvor: pozivitno