Nevrijeme,
Nevrijeme,

IZDATO OZBILJNO UPOZORENJE METEOROLOGA: Na snazi je žuti alarm – Prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine

Za područje BiH na snazi je žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra čija bi brzina mogla mjestimično iznositi i do 55 kilometara na sat.

Јutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus pet, dok je najtoplije bilo u Neumu 12 stepeni.

Danas se očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu.

Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 60 litara po kvadratnom metru. Na sjeveru je moguća slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak.

Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga.

Za područje BiH izdato je žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra!

Najviša dnevna temperatura vazduha između šest i 13, na jugu i sjeveru do 16 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Rudo minus dva, Višegrad, Sokolac i Han Pijesak minus jedan, Foča i Čemerno nula, Bileća i Zvornik jedan, Kalinovik dva, Prijedor i Tuzla četiri, Mrakovica, Livno, Srebrenica i Trebinje pet, Mostar, Mrkonjić Grad i Šipovo šest, Sarajevo sedam, Bijeljina i Bugojno osam, Srbac devet, Ribnik i Gradačac 10, Banjaluka, Doboj, Bihać i Novi Grad 11, Neum 12 stepeni Celzijusovih.