Informativni portal za dijasporu

HIT GODINE: Ameriknka otpjevala pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”! (VIDEO)

Amerikanka Charlotte Steckart iskoristila je vrijeme boravka u našoj zemlji kako bi naučila i jednu pjesmu poznatu na cijelom Blakanu, za koju mnogi vjeruju da je narodna.. U tome joj je pomogao profesor klavira i vokalista Kenan Mačković s kojim je Steckart vježbala.

U Pozorištu mladih juče je održano druženje s djecom iz cijelog svijeta koji pohađaju “Think Global School”.

Jedna od učenica, Charlotte Steckart iz Sjedinjenih Američkih Država predstavila se sa pjesmom “Jutros mi je ruža procvjetala” autora Petra Tanasijevića i oduševila savršenim izgovorom bosanskog jezika.

Škola “Think Global School” je međunarodna putujuća srednja škola koju pohađaju učenici iz cijelog svijeta koji svaki semestar borave i uče u drugoj zemlji. To znači da godišnje posjete čak četiri zemlje.

Na obilježavanju završetka semestra učenici su se predstavili izložbom projekata kojim su se bavili tokom prvog semestra.

Amerikanka Šarlot iskoristila je vrijeme boravka u BiH kako bi naučila i jednu tradicionalnu pjesmu. U tome joj je pomogao profesor klavira i vokalista Kenan Mačković s kojim je Steckart vježbala.

Njene kolege iz raznih zemalja svijeta bili su joj pratnja na instrumentima. Učenici su nagrađeni ogromnim aplauzom publike.

Advertisements
Loading..
Advertisements

Comments are closed.