FITILJ MILORADA DODIKA SVE KRAĆI: “Nisam bosanski Srbin – Vrijeđa me kad me tako zovete…” (VIDEO)

“Za mene su Bošnjaci samo muslimani…”

“Srbi nisu agresori u BiH, mi nismo bosanski Srbi i prestanite nas tako zvati”, poručio je na konferenciji za novinare lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da ga vrijeđa kada ga neko zove bosanskim Srbinom.

– Dok god nas zovete bosanskim Srbima, za mene su Bošnjaci samo muslimani. Neka se ljuti ko hoće. Hoću da me zovete Srbinom, jer sam Srbin.

Onda sam i ja spreman da vas zovem Bošnjacima, jer vi to tako hoćete. Ako za vas važi da imate pravo da odaberete narod kojem pripadate, naziv tog naroda, i to treba da poštuju, onda to postoji i za mene – izjavio je Dodik.

On je rekao da o tome govori zato što je ta tema stalno prisutna.

– Nisam bosanski Srbin, neću nikada biti bosanski Srbin. Vrijeđa me kad mi to kažete. To je možda floskula. U svim analizama koje dobijamo, sada piše bosanski Srbi. Nismo bosanski Srbi. Mi smo Srbi, mi smo Republika Srpska – poručio je Dodik.

Ponovio je da u Republici Srpskoj ne postoji nikakav plan za separaciju.

– Kad citiramo, recimo, mnoge izvještaje koji govore o BiH na pragu propasti, onda nam se prikaže separatizam. Reći ću još jednom: mi u Srpskoj nemamo nikakav plan za separaciju.

Postoji plan, želja i volja više nego plan da se branimo od nasrtaja da nas nestane na ovom prostoru. A BiH očito putem kojim je krenula, neće dobro završiti i neće opstati. Oni koji kreću tim putem, neka idu – zaključio je Dodik.

Pogledajte prilog:

Slobodna Bosna

About E-dijaspora