DRAGI GOSTI IZ RUSIJE: Ruski vojni medicinari, umjesto Kliničkog centra u Mostaru, dezinficirali Emira Kusturicu

Direktno, Emiru Kusturici…

Ruski vojno-medicinski specijalci nastupili su kod Kusturice u istom “dress code-u” kao prije toga u Srbiji, i Banja Luci, pa je malo nejasno kako samo ministru bezbjednosti BiH Fahrudinu Radončiću nije bilo jasno da je riječ o pravim-pravcatim vojnicima, a ne civilnim humanitarcima.

Ekspedicija vojnih ljekara i drugog medicinskog osoblja kojoj prije dva dana nije dozvoljen ulazak u Bosnu i Hervegovinu i “akcija dezinfekcije” u Mostaru na poziv Dragana Čovića, lidera HDZ BiH, u očekivanju pozitivnog odgovora vlasti Bosne i Hercegovine, nastavila je svoj boravak u Srbiji.

Kako su javile ruske provladine agencije, konvoj od 24 ruska vojna medicinara smještenih u pet specijalnih vozila sa graničnog prijelaza Rača gdje su čekale dozbolu za ulazak u BiH, produžio je na planinu Mećavnik u pohode slavnom režiseru Emiru Kusturici i njegovom privatnom posjedu “Drvengradu”.

Vojska,
Vojska,
Vojska,
Vojska,

Ruske agencije navode da su specijalne medicinske jedinice tom prilikom “dezinfikovale rodnu kuću Emira Kusturice”. Riječ je očito o nenamjernoj grešci, jer ruski specijalci, predvođeni generalom Mihailom Černiševom, nisu dužni znati da je rodna kuća “hazjajina” Kusturice na jednom drugom mjestu, nešto zapadnije.

Kao i da je barem za desetak hiljada kvadratnih kilometara manja i skromnija od kulturno-eko-turističkog kompleksa kojeg je njihov domaćin sagradio na granici Srbije sa Bosnom i Hercegovinom.

Kao što se može vidjeti na fotogaleriji, Kusturica je domaćinski, kako i priliči dočekao drage goste iz Rusije, generala Černiševa i rusku ekspediciju medicinskih specijalaca koju je doveo da “poškrope” Drvengrad snažnim dezinfekcijskim mlazovima.

Akcija dezinfekcije je, može se to vidjeti sa promotivnih fotografija, izvedan snažno, detaljno, iscrpno.

Uzgred kazano, ruski vojno-medicinski specijalci nastupili su kod Kusturice u istom “dress code-u” kao prije toga u Srbiji, i Banja Luci, pa je malo nejasno kako samo ministru bezbjednosti BiH Fahrudinu Radončiću nije bilo jasno da je riječ o pravim-pravcatim vojnicima, a ne civilnim humanitarcima, kako je on, naivan kakvim ga je Bog dao, mislio…

SB

About E-dijaspora