Informativni portal za dijasporu

DIREKTNO SE OBRATIO MILORADU DODIKU: “Nema šanse da SNSD dobije mjesto potpredsjednika Fedracije”

Da li će mu pomoći blizanac…?

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je danas da nema osnova da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dobije mjesto potpredsjednika Federacije BiH iz srpskog naroda ili neko od ministarskih pozicija u Vladi Federacije BiH.

Advertisements

“Njegov izborni rezultat u Federaciji BiH je takav da za taj zahtjev nema osnova.

Sad, da li će mu (lider HDZ BiH) Dragan Čović ustupiti nešto iz svoje kvote, pitanje je upravo za Dragana Čovića”, kazao je Komšić novinarima u Sarajevu.

Dodik je ranije rekao da SNSD želi mjesto potpredsjednika Federacije BiH iz srpskog naroda, navodeći da je njegov SNSD “jedini legitimni predstavnik Srba u Federaciji BiH”.

Riječ je o poziciji koja je, prema dogovoru lidera SDA Bakira Izetbegovića, DF-a Željka Komšića i SBB-a Fahrudina Radončića, pripala Demokratskoj fronti.

Odranije je poznato da je lider HDZ-a BiH Dragan Čović obećao Dodiku jedno ministarsko mjesto u Vladi Federacije BiH.

“Šta ja sve u svom životu želim, pa nikako ne može.

I naravno, pomirim se s tim da ne može. Mislim da će tako biti i s Dodikom… Pomirit će se s tim da ne može”, rekao je Komšić.

Potsjećamo, prije dva dana, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik, rekao je da SNSD želi mjesto potpredsjednika Federacije BiH.

– Smatramo da smo mi jedini legitimni predstavnici Srba u FBiH. To nije ni SDA, ni Stranka za BiH, ni DF…

Mi se približavamo broju od šest poslanika, koji mogu da predlože i to pitanje i mislim da ćemo uspjeti – kazao je on na konferenciji za novinare.

“Bitno je da SNSD dobije neko važno mjesto, kao što je potpredsjednik FBiH, ministar u Vladi”, kazao je Dodik.

Advertisements
Advertisements
Loading..

Comments are closed.