Zeljko Komsic, Dragan Covic,
Zeljko Komsic, Dragan Covic,

DF ZAKUCAO DRAGANA ČOVIĆA: “Izmjene Izbornog zakona po želji HDZ-a nikada neće biti usvojene”

Potopili ga…

“Povodom izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića da će do kraja godine biti usvojene izmjene Izbornog zakona po HDZ-ovom anticivilizacijskom modelu, Demokratska fronta želi saopštiti da takve izmjene Izbornog zakona neće biti usvojene nikad”, navodi se u današnjem saopštenju ove stranke.

“Čović i HDZ najmanje zadnjih pet godina obmanjuju sami sebe tvrdnjama da će Izborni zakon po njihovim željama biti usvojen za dva mjeseca, za pola godine, do kraja godine i tim redom.

Godine prolaze, a Čovićevog izbornog zakona, najviše zahvaljujući DF-u i historijskoj pobjedi predsjednika Komšića na izborima 2018. godine, nema.

Neće ga ni biti ma koliko Čović i njegove pristalice se samoobmanjivali i ma koliko se tome nadali politički predstavnici “republike Sarajevo”, koji su do sada nebrojeno puta ustvrdili da je Čović dobio ono što traži.

Zapravo, koliko je god puta Čović to zatražio, toliko je puta politika “republike Sarajevo” ustvrdila da je to i dobio.

Jasno je da Čović nije dobio ništa, a još više od toga je jasnije da je političkim predstavnicima “republike Sarajevo”, uistinu žao što nije, jer oni više mrze DF i predsjednika Komšića nego što vole BiH.

Jedino što je moguće usvojiti jeste DF-ov Prijedlog izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH koji je upućen u parlamentarnu proceduru, a potpuno je na liniji Mišljenja Evropske komisije, a ne na liniji HDZ-ovih vrijednosti udruženog zločinačkog poduhvata”, navodi se u saopštenju DF-a.

SB