Informativni portal za dijasporu

Dedo Mehmed pušten na kućno liječenje: Novac za lijekove poslao i pjevač MC Stojan

Stojane, da si i marku poslao porastao si u našim očima !!!

Aferim, ljudino !!!

 

 

Humanitarac Ermin Karić iz Sanskog Mosta, sa dobrim ljudima širom BiH i svijeta, nastavlja pomagati onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Naime, nakon to je gosp. Karić obišao dedu Mehmeda Dindića u sanskoj bolnici, te javnost upoznao sa kojim problemom se dedo suočava, ali i svi drugi koji su ovisni o zdravstvenom sistemu u BiH, pomoć je pristizala svakoga dana iz cijele BiH i svijeta.

Par dana kasnije, nakon što je gosp. Karić prikupio određenu sumu novca, ponovo je otišao dedi Mehmedu u bolnici, te uručio prikupljeni novac, gosp. Karić je uz pratnju policije, a na zahtjev dr. Mustafe Acdahića, izbačen iz bolnice.

Ogorčena i ljuta javnost je, nakon što je gosp. Karić na svom Facebook profilu objasnio nemilu situaciju, postala solidarnija i odlučnija.

Dedo Mehmed je pušten na kućno liječenje, a gosp. Karić je odlučio otići u posjetu i obradovati ga dodatnim novcem koji je pristigao od dobrih ljudi iz BiH i svijeta.

Pored običnog čovjeka koji najbolje razumije muke drugog običnog čovjeka, jedna od donacija bila je i od popularnog srbijanskog pjevača Marka Stojkovića poznatijeg kao MC Stojan.

S obzirom da ne može na noge, dedo Mehmed je dobio i invalidska kolica.

Advertisements
Loading..
Advertisements

Comments are closed.