Crni kim,
Crni kim,

CRNI KIM KAO LIJEK: Liječi upaljene krajnike i grlo u roku od samo nekoliko sati…

Naša topla preporuka…

Ako često imate problema sa upaljenim grlom i krajnicima, savjetujemo vam da napravite ovaj prirodni lijek.

Crni kim,
Crni kim,

RECEPT:

Sastojci:

– 800g samljevenih sjemenki kima

– 250ml vode

– jedna kašika konjaka

Priprema:

Uzmite 800g samljevenih sjemenki kima i prelijte ih sa 200ml vode, a zatim kuhajte 15 minuta. Na kraju ćete dobiti smjesu koja liči na talog kafe. Smjesu procijedite, a onda dodajte još 50ml vode pa je ponovo prokuhajte. Smjesu sklonite s izvora toplote i dodajte u nju jednu kašiku konjaka.

Crni kim,
Crni kim,

Primjena:

Svakih 30 minuta uzimajte po jednu kašiku ove smjese. Već nakon 2 sata bol u grlu i krajnicima će nestati. Tretman možete završiti nakon četiri sata. Oporavak je zagarantovan. Mnogi ljudi su probali ovaj prirodni izuzetno dobar kućni lijek.

Evo šta možete liječiti sa crnim biberm, limunom i morskom solju:

GRLOBOLJA – riješite je se tako što ćete iskombinirati 1 kašiku svježeg soka od limuna, pola kašike crnog bibera i jednu čajnu kašiku vode u čaši sa toplom vodom. Ispirite nekoliko minuta par puta dnevno, olakšajte grlobolju i spriječite kašalj.

ZAČEPLJEN NOS – pomiješajte jednaku količinu crnog bibera, kima, cimeta i kardamovog sjemena u malteru, tucite i meljite dok ne postane puder. Pomirišite smjesu polako i kihnite.

OTKLANJA ŽUČNE KAMENCE – čvrste upale od probavnih tekućina formiraju se u vašoj žuči. Uzmite 3 dijela maslinovog ulja i 1 dio limuna i crnog bibera da se riješite kamenja.

ČIREVI – liječite sluzavu membranu u vašim ustima sa kašikom himalajske soli u čaši tople vode nakon svakog jela.

GUBITAK TEŽINE – pijte četvrtinu čajne kašike crnog binera sa 2 kašike soka od limuna i 1 kašikom meda u čaši tople vode. Ovo ubrzava vaš metabolizam.

MUČNINA – umirite vaš stomak sa crnim biberom. Limunov miris zaustavlja mučninu.

NAPAD ASTME – preporučuje se da uvijek imati pri ruci ovu smjesu ako neko u vašoj porodici boluje od astme.

Limun, Crni biber, Morska so,
Limun, Crni biber, Morska so,

ZUBOBOLJA – pola čajne kašike bibera i ulja od češnjaka, pomiješajte zajedno da zaliječite upaljeni zub. Nanesite smjesu na zub.

PREHLADA I GRIPA – 1/2 limuna stisnite u velikoj zdjeli skuhane vode, da se riješite čestih prehlada. Stavite pulpu i ogulite je i ostavite u vodi 10 minuta. Onda sklonite limun, dodajte kašiku organskog sirovog meda i popijte onoliko koliko je potrebno da osjetite olakšanje.

KRAVRENJE NOSA – nanesite nekoliko kapljica soka od limuna na vatu i stavite ispod nosa. Nagnite glavu unazad da zaustavite krvarenje nosa u grlo i spriječite mučninu.

Izvor: dnevno