BROJSOV ČAJ: Ko ga pije teško da će se ikada razboljeti, a trebalo bi ga piti cijelog života…

Čaj koji bi trebalo piti cijelog života…

RECEPT:

Sastojci:

– 1 kašika žalfije

– 500ml vode

– prstohvat matičnjaka

– prsohvat kantariona

– prstohvat nane (Majčina dušica)

– emajlirani sud za kuhanje čaja

Priprema:

Kašiku žalfije staviti u 500ml ključale vode i kuhati 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati po prstohvat ostalih biljaka, Kantarion, Nanu i Matičnjak. Poklopiti sud i ostaviti čaj 10 minuta.

Primjena:

Procijediti čaj, podijeliti ga u dvije jednake polovine i prvu polovinu popiti odma ujutru prije doručka, a drugu polovinu u toku dana ili prije spavanja. Čaj kuhati samo u emajliranoj posudi. Čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema, bolesti organa za varenje i jetre, bolesti kičme, bolesti mokraćnih kanala i prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergija, dijabetesa i dr.

Kantarion,
Kantarion,

Sam Brojs je rekao sljedeće:

“Čaj na bazi žalfije smatram najvažnijim od svih čajeva koji bi trebalo piti cijelog života. Ko stalno pije ovaj čaj teško da će se ikad razboljeti”. Vrijedi pokušati…

ŽALFIJA:

Sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla, ali ih u čaju koji se pije ne smije biti, pa se zato mora kuhati 3 minuta. Žalfija je važna za sve žlijezde i kičmenu moždinu.

Zalfija,
Zalfija,

MATIČNJAK:

Umiruje rad srca, čisti krvne sudove i djeluje umirujuće na nervni sistem.

Maticnjak,
Maticnjak,

KANTARION:

Podstiče i liječi organe za varenje, obnavlja ćelije jetre i jača imunološki sistem. Osvježava i eliminiše gasove iz crijeva, sprječava nadimanje i umiruje želudačne tegobe. Budite zdravi!!

Izvor: prirodni-lijek.blogspot

About E-dijaspora